Search

7 Negara Asia yang Paling Best Semasa Musim SejukHARBIN, China


Jika percutian musim sejuk penuh salji menarik bagi anda, maka Harbin akan menjadi tempat kegemaran anda! Bawa jaket dan beanie anda untuk merasakan keajaiban di kutub dunia. Berkedudukan di persimpangan China dan Rusia, Harbin menikmati perayaan musim sejuk dengan tradisi dan hidangan yang menghangatkan perut. Anda boleh lihat patung sebesar padang bola sepak sepanjang Ice and Snow World Festival.

Cara sampai ke sini: Penerbangan terus ke Harbin tersedia dari Beijing, dan kereta api ke Harbin dari hampir semua bandar tersedia setiap hari.
SAMUI, Thailand


Apabila cuaca mulai sejuk, penduduk Koh Samui berhenti dari melakukan aktiviti ‘outdoor’. Walaupun bukan menjadi kegemaran semua orang, ketenangan yang diciptakan pulau ini menciptakan musim yang sempurna bagi pengunjung yang ingin relax. Jika anda suka melakukan yoga di pantai yang sepi, membaca buku di banglo terbuka di tengah hujan pada siang hari – dan tinggal di penginapan bajet, maka Koh Samui akan menjadi oasis di musim sejuk anda!

Cara sampai ke sini: Naik pesawat terus ke pulau ini, atau terbang ke Surat Thani atau Don Sak, kemudian naik feri ke pulau ini. Bas dan kereta juga tersedia setiap hari dari Bangkok ke Surat Thani.
CEBU, Filipina


Dengan sinaran matahari sepanjang tahun, ada banyak aktiviti di luar yang boleh dilakukan di Cebu. Anda tidak perlu risau tentang salji ketika berjalan menyusuri taman bunga pertama di dunia di Terrazas de Flores Botanical Garden Cebu atau bermain di atas pasir putih di Pulau Bantayan. Ketahui legenda kisah cinta di Kuil Leah, dan berpiknik di taman dengan penduduk tempatan

Cara sampai ke sini: Penerbangan terus ke Cebu tersedia dari banyak lapangan terbang besar, atau anda boleh naik pesawat ke Manila dan teruskan dengan penerbangan selama satu jam ke pulau ini.
DA NANG, Vietnam


Cuaca sejuk sepanjang tahun ditambah dengan bandar yang dibina di sekitar Sungai Han akan membuat anda terpesona! Jelajah Pergunungan Marble, atau nikmati kehangatan sinaran matahari di Pantai Non Nuoc. Nikmati pemandangan bandar ini pada waktu malam dari Jambatan Naga dan di taman Phap Lam Agoda di siang hari. Sejarah bandar Da Nang dan seni bina kolonial Perancis bergabung dengan indah, dan anda tidak perlu jaket pun untuk menikmatinya!

Cara sampai ke sini: Lapangan Terbang Antarabangsa Da Nang memudahkan anda mendarat di bandar ini. Penerbangan terus tersedia di seluruh dunia. Bas dan kereta api dari Vietnam juga tersedia setiap hari dari bandar-bandar besar.
WILAYAH NAGANO, Jepun


Kunjungi percutian musim sejuk dan nikmati keindahan lereng salji di Nagano. Dengan salji yang turun sepanjang bulan Mac, tidak hairan jika Nagano menjadi tuan rumah Sukan Olimpik Musim Sejuk 1998. Jika anda tidak suka main ski, banyak festival yang dapat anda nikmati juga di sini. Jika musim sejuk sudah terlalu sejuk untuk anda, hangatkan percutian anda dengan belajar menjadi ninja sejati di Nagano, lawatan muzium, atau berendam di kolam air panas.

Cara sampai ke sini: Cara paling cepat untuk sampai ke Nagano adalah dengan bertolak dari Tokyo. Kereta api dan bas tersedia setiap hari, masing-masing mengambil masa 1.5 jam dan 3.5 jam.
PYEONGCHANG, Gangwon-Do, Korea Selatan


Di sebelah timur ibu kota Korea Selatan, Seoul, warga Pyeongchang di Daerah Gangwon menjadi saksi kemeriahan Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018. Jelajah keindahan musim sejuk Korea Selatan, di mana udara gunung yang sejuk bercampur dengan angin pantai sepoi-sepoi. Dengan bermain snowboard, ski, dan hiking di banyak titik, Pyeongchang menciptakan kawasan luar ruangan untuk olahraga musim sejuk anda sendiri!

Cara sampai ke sini: Laluan kereta api dibina untuk sukan olimpik 2018 dibuka pada Disember 2017. Penumpang boleh memilih kereta api berkelajuan tinggi atau kereta api biasa untuk perjalanan selama 1 jam hingga 3.5 jam ke Pyeongchang. Anda juga boleh menaiki bas.
SHIMLA, India


Suasana Krismas putih dan tahun baru yang penuh salji merupakan acara tahunan di Shimla, di mana warga tempatan dan pelancong tidak mahu melepaskan kesempatan ini untuk merayakan kedua-dua percutian ini dengan salji. Nikmati syurga Himalaya ini dengan bermalam di resort puncak gunung, pencarian destinasi ski, dan cuba untuk meluncur ais di satu-satunya lapangan luncur ais terbuka di Asia.

Cara sampai ke sini: Perjalanan dengan Toy Train melewati kaki bukit penuh hutan dari Kalka ke Shimla menawarkan pemandangan yang indah, namun anda juga boleh menaiki kapal terbang ke Jubbarhatti, Chandigarh dan New Delhi, di sana bas tersedia setiap hari ke Shimla.

909 views
The Richworld Travel & Tours Sdn Bhd (1040443-P)(KPK/LN 7567)
Opening hours
Monday - Friday : 0900 hrs - 1800 hrs 
Saturday / Sunday/ Public Holiday - Closed​
Head Quartes

Suite 16.05, 16th Floor, Wisma Zelan, 
No.1, Jalan Tasik Permaisuri 2, 
Bandar Tun Razak, 56000 Kuala Lumpur.

Tel : +603-9174 7003 
Fax: +603-9174 7005 
Phone No: +6011 2004 8989
Visitor's Analytics

Our Terms & Conditions​

      ©2018 By Richworld Travel & Tours Sdn Bhd  Website All Rights Reserved.