Search

Korea Travel Guide: 8 Tempat Wajib Pergi di Incheon dan Gyeonggi-DoThe Garden of Morning Calm


Sebuah taman seluas 30,000 ㎡, dibuka sepanjang tahun dan merupakan tempat yang best untuk dikunjungi bersama keluarga, mahupun pasangan. Taman ini dikonseptualisasikan oleh Profesor Han Sang-kyung (Jabatan Perkebunan, Universiti Sahmyook) ketika beliau berkhidmat sebagai seorang profesor pertukaran di Amerika. Visi beliau adalah untuk mewujudkan sebuah taman yang akan menjadi terkenal di dunia dan menyebarkan konsep keindahan Korea di seluruh dunia.Heyri Art Village

Tempat paling best untuk jurugambar, pelukis, artis dari semua jenis, pemuzik, arkitek dan penulis bermakna ianya unik, berseni dan sangat menyeronokkan. Heyri Art Village tidaklah begitu meriah sehingga tengah hari tetapi saya mengesyorkan untuk pergi lebih awal dari 12. Kawasan itu dibuka 24 jam tetapi galeri dan kafenya mempunyai waktu tutup. Kafe dan galeri akan tutup pada waktu malam tetapi seni bina bangunan masih cantik untuk dilihat.
Dumulmeori


Dumulmeori bermaksud 'dua kawasan air', dan merujuk kepada tempat di mana Sungai Bukhangang dan Sungai Namhangang bertemu. Jeti gaya kuno ini menambahkan lagi keindahan di kawasan ini. Satu lagi tarikan di laman web ini ialah tiga batang pokok Zelkova berusia 400 tahun yang tampak seperti satu pokok gergasi. Dumulmeori kekal sebagai tapak popular untuk merakam drama TV Korea, filem, iklan dan lain-lain.
Samsung Museum


Leeum, Muzium Seni Samsung dibuka sebagai pusat seni dan budaya antarabangsa untuk memaparkan seni Korea dan seni dunia. Hoam Lee Byung-chul, pengasas Samsung, telah memaparkan koleksi khazanah dan seni kebangsaan Korea di Muzium Seni Ho-Am, Galeri Ho-Am, dan Galeri Rodin. Mengikut kehendak pengasasnya, Encik Lee Kun-hee, presiden Samsung, telah mengumpul karya-karya seni artis kontemporari Korea dan antarabangsa.
Woljeongsa Temple


Kuil Woljeongsa terletak di lembah berhutan timur Gunung Odaesan. Kuil Woljeongsa juga merupakan tapak Muzium Seongbo, yang memaparkan artifak dan khazanah dari budaya Budha Dinasti Goryeo (918-1392), termasuk pagoda sembilan tingkat, juga dikenali sebagai Sari-Pagoda, dan patung Tokoh Buddha. Juga terdapat Jeokmyeolbogung di mana tulang Buddha dikatakan dipelihara, dan dewan khutbah besar Jeokgwangjeon Hall.
Wolmido Island


Terletak kira-kira 1km dari pantai Incheon, pulau ini menjadi sebahagian daripada tanah besar dengan penciptaan lebuh raya baru. Nama Pulau Wolmido berasal dari bentuk pulau kerana ia menyerupai ekor separuh bulan. Lokasinya yang berhampiran dengan Seoul dan pengangkutan yang mudah didapati menyebabkan banyak orang datang untuk berjalan-jalan di pulau ini pada hujung minggu. Anda juga boleh menaiki ‘cruise’ untuk melihat kawasan sekitar pulau.
The 3rd Tunnel


The 3rd Tunnel telah ditemui oleh Korea Selatan pada tahun 1978. Ia merangkumi lebih daripada 1,635m panjang, 2m lebar, dan 2m tinggi dan terletak 52km dari Seoul. Dianggarkan kira-kira 30,000 askar boleh bergerak melalui terowong per jam. Skala ini sama dengan Terowong kedua, tetapi ia dianggap lebih mengancam sebagai alat pencerobohan daripada terowong pertama dan kedua. Ia terletak hanya 4km jauh dari Imjingak ke arah barat daya dan 3.5km dari kawasan Tongilchon.

12 views
The Richworld Travel & Tours Sdn Bhd (1040443-P)(KPK/LN 7567)
Opening hours
Monday - Friday : 0900 hrs - 1800 hrs 
Saturday / Sunday/ Public Holiday - Closed​
Head Quartes

Suite 16.05, 16th Floor, Wisma Zelan, 
No.1, Jalan Tasik Permaisuri 2, 
Bandar Tun Razak, 56000 Kuala Lumpur.

Tel : +603-9174 7003 
Fax: +603-9174 7005 
Phone No: +6011 2004 8989
Visitor's Analytics

Our Terms & Conditions​

      ©2018 By Richworld Travel & Tours Sdn Bhd  Website All Rights Reserved.